pre-publicatie HSV-Jongerenbijbel

Beste gebruiker van de pre-publicatie HSV-Jongerenbijbel,

Over enkele maanden komt er een HSV-Jongerenbijbel uit. Deze is bedoeld als een hulpmiddel bij het persoonlijk Bijbellezen. Jongeren lezen steeds minder. Ook het Bijbellezen neemt sterk af en áls jongeren de Bijbel lezen, vinden ze het vaak moeilijk. Het is de hartelijke wens van het HSV-bestuur en allen die aan de Jongerenbijbel meewerkten dat jongeren (weer en méér) de Bijbel gaan lezen en begrijpen.

Om vast een beetje kennis te laten maken met deze Jongerenbijbel, is er een proefuitgave gemaakt. In deze uitgave staan verschillende rubrieken die straks ook in de complete versie van de HSV-Jongerenbijbel zullen staan: uitleg en verwerking bij ieder stukje in de Bijbel,  inleidingen op Bijbelboeken en belangrijke thema’s, de complete Heidelbergse Catechismus verweven door de Bijbel heen, overzichtelijke toegang tot hoofdpersonen in de Bijbel en actuele thema’s gekoppeld aan Bijbelfragmenten. Verder zijn er prachtige foto’s opgenomen, evenals verhelderende kaartjes, afbeeldingen en stambomen.

Er is voor gekozen om in deze proefuitgave een compleet Bijbelboek op te nemen, namelijk Jona, zodat de uitgave geschikt is om met jongeren Bijbelstudie te doen. We raden u als ouder of leidinggevende bijvoorbeeld, van harte aan om de pre-publicatie te gebruiken na de maaltijd, of tijdens een avond op de vereniging! Ter inleiding op het Bijbelboek is er een filmpje van ca. 5 minuten gemaakt. Met levendige beelden van Utrecht Centraal op de achtergrond, legt ds. A. Th. Van Olst kort en krachtig uit wat de kern is van het Bijbelboek Jona en welke betekenis dit boek heeft voor jongeren in deze tijd. Het filmpje is te bekijken via www.hsvvoorjongeren.nl/video.

Mocht u de HSV-Jongerenbijbel willen aanschaffen voor de jongeren in uw gemeente, dan verwijzen we u naar de laatste bladzijden van de proefuitgave. Daar staat alle praktische informatie zoals prijzen van de Jongerenbijbel in boekvorm en in digitale uitvoering. Behalve dat de HSV-Jongerenbijbel in boekvorm uitkomt, wordt er namelijk ook gewerkt aan een app. Ook hierover leest u meer in deze proefuitgave.

Vast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,
Deputaten Kerkjeugd en Onderwijs